Nagoshi Negotiations

Dag nummero 6. Vandaag stond Nagoshi op de planning. In het najaar zijn we daar ook al geweest. Daar hebben wij toen zeer goede nisai kunnen aankopen voor goede prijzen. In oktober kochten we daar 18 stuks Kohaku en een aantal Sanke en de goede kwaliteit van de vissen straalt er echt vanaf. Ze kweken daar met de Matsue x Dainichi bloedlijn en dat pakt niet onverdienstelijk uit. Dit jaar waren we er voor de tosai en dat werd een even zwaarbevochten strijd als Ajax-Real…

Toen we aankwamen op de farm konden we eerst een lekker kopje thee drinken. We worden er dus elke keer weer goed en warm verwelkomt door deze vriendelijke mensen. We besproken met hem waar we precies naar zochten. De zoektocht naar tosai ,met name gosanke, ging deze week wat moeizaam, dus we hoopten dat we hier wél wat moois konden krijgen.  De eigenaar wilde ons een paar bakken laten zien, dus na het kopje thee zijn we een rondje gaan lopen met de zoon van Nagoshi. De eerste bak waar we kwamen was wel leuk, maar de visjes waren eigenlijk wat te klein. Wij willen graag meegroeien met de markt en daarom ligt de lat wat hoger dan voorheen. Waar wij naar op zoek zijn, is op dit moment moeilijk te vinden.

Na dus de eerste bak gezien te hebben, vroeg ik of ze nog wat groters hadden. Hij zei van wel, alleen begon hij wat te twijfelen omdat hij daar nog geen selecties uit had gemaakt. Hier in Japan worden er meerdere keren selecties gemaakt. Toen we met de vraag kwamen of handpicken ook mogelijk was, moest hij eerst even bellen met zijn vader om te overleggen. Het mocht uiteindelijk wel, maar dan wel voor een giga hoge prijs. Dit zou de zwaarst bevochten deal worden tot nu in Japan.

Wij willen graag meegroeien met de markt en daarom ligt de lat wat hoger dan voorheen

Gelukkig konden we na heel lang wikken en wegen, sparren, selecteren, wat bedenkelijke blikken en uiteindelijk een handschudden later, toch nog wel een mooie deal sluiten en heb ik 95 mooie, maar ook echt goede vissen kunnen bemachtigen. We hebben hier mooie tosai Kohaku, een paar Sanke, een klein aantal Showa en één prachtig zuivere Ginrin Shiro Utsuri van de Okawa bloedlijn weten te netten.

De deal sluiten kostte best wel wat moeite, met name omdat Nagoshi uiteindelijk de uitgeselecteerde Tancho kwalificeerde tegen een hogere prijs. Strategie? Hadden we te goed gepicked? Nog maar eens terug aan de onderhandelingstafel of eigenlijk bowl. Het zweet gutste mij zowat van het lijf af, maar we zijn er wel uitgekomen en we schudden de hand op 40 tancho die naar Marum komen; de vissen zijn het waard. Ik ben wel erg blij met wat we hebben bereikt hier.

En we waren nog niet klaar zo zou blijken. We hebben de handen geschud en toen mocht ik ook nog 5 tategoi uitzoeken uit de bak voor een klein beetje extra geld.
Toen we klaar waren met ook het foto’s en filmpjes schieten, werden we uit waardering uitgenodigd om een bakkie koffie te doen en daarna nog wat te eten. Dat is erg gebruikelijk omdat hij ook weet dat we twee uur hebben gereden om naar de farm te komen. Heerlijke ramen gehad, altijd lekker!

Wij zijn Nagoshi erg dankbaar voor de goede deal die we hebben kunnen maken en natuurlijk de gastvrijheid. Vandaag was een waardevolle les voor ons als dealer ook; wat kan het spannend zijn zeg, zo een Koi hunt. In oktober komen wij hier graag weer terug.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *