Vis- en vijvercheck aan huis

Wij komen bij u thuis

Iedereen in de koi -hobby heeft er wel een keer mee te maken, soms kan het voorkomen dat uw koi afwijkend gedrag vertoont of zelfs ziek wordt. Dan is het van belang dat de koi onderzocht moet worden en eventueel behandeld wordt om verdere uitbreiding te voorkomen. Tijdens het consult zullen wij één of meerdere vissen onderzoeken. Wij beginnen eerst met het controleren van uw  waterwaardes dit is de belangrijkste parameter (koi houden is water houden)

Vervolgens zullen wij een huidafstrijkje maken voor microscopisch onderzoek, indien nodig zullen wij ook de kieuwen inspecteren op afwijkingen. Indien nodig zal ook van de kieuwen een afstrijkje worden gemaakt voor microscopisch onderzoek. Voor dit onderzoek zullen wij de vissen verdoven om te voorkomen dat de dieren beschadigd worden of onnodige stress ondergaan.

Wat kunt u van ons verwachten?

1. Als eerste zullen wij uw vissen observeren, vervolgens zullen wij het vijverwater controleren en zullen wij één of meerdere vissen een huid afstrijkje nemen voor microscopisch onderzoek. Ook zullen wij uw filtersysteem nalopen om alles te kunnen uitsluiten waar evt de problemen zouden kunnen ontstaan.

Checken van de belangrijkste waterparameters

2. Checken van de belangrijkste waterparameters
Aan de basis van een onderzoek staat natuurlijk de waterkwaliteit centraal. Wij meten bij een huisbezoek de volgende waterwaarden:

– Temperatuur
– pH waarde
– KH waarde
– GH waarde
– Ammonia (NH3/NH4)
– Nitriet (NO2)
– Nitraat (NO3)

 Door middel van microscopisch onderzoek en onze testsets van Hanna zullen wij een behandelplan op stellen. 

Wij vragen voor een vijvercheck/consult € 40,00 Binnen een straal van 30 km standplaats ( Marum ) en € 0,45 per km enkele reis. dit zijn de kosten exclusief medicatie en en of waterverbeteraars. Een vijvercheck/consult is 7 dagen in de week mogelijk. Ons streven is binnen 2 werkdagen bij uw langs te komen. Ook kunt u er voor kiezen om een voorjaarscheck en een najaarscheck te nemen wilt u meer informatie hierover? Neem gerust contact met ons op 06-12661427