Koi consult aan huis.

      1. Iedereen in de koi -hobby heeft er wel een keer mee te maken, soms kan het voorkomen dat uw koi afwijkend gedrag vertoont of zelfs             ziek wordt. Dan is het van belang dat de koi onderzocht moet worden en eventueel behandeld wordt om verdere uitbreiding te                           voorkomen. Tijdens het consult zullen wij één of meerdere vissen onderzoeken. Wij beginnen eerst met het controleren van uw                         waterwaardes dit is de belangrijkste parameter (koi houden is water houden)
           Vervolgens zullen wij een huidafstrijkje maken voor microscopisch onderzoek, indien nodig zullen wij ook de kieuwen inspecteren op             afwijkingen. indien  nodig zal ook van de kieuwen een afstrijkje worden gemaakt voor microscopisch onderzoek. Voor dit onderzoek               zullen wij de vissen verdoven om te voorkomen dat de dieren beschadigd worden of onnodige stress ondergaan.

       Wat kunt u van ons verwachten?

  1. Als eerste zullen wij uw vissen observeren, vervolgens zullen wij het vijverwater controleren en zullen wij één of meerdere vissen een huidafstrijkje nemen voor microscopisch onderzoek. Ook zullen wij uw filtersysteem nalopen om alles te kunnen uitsluiten waar evt de problemen zouden kunnen ontstaan.
  • Temperatuur
  • pH waarde
  • KH waarde
  • GH waarde
  • Ammonia (NH3/NH4)
  • Nitriet (NO2)
  • Nitraat (NO3)

 

  3. Door middel van microscopisch onderzoek en onze testsets van Hanna zullen wij een behandelplan op stellen. 

Wij vragen voor een vijvercheck/consult € 39,50 Binnen een straal van 25 km standplaats ( Marum ) en € 0,45 per km enkele reis. dit            zijn de kosten exclusief medicatie, waterverbeteraars of antibiotica.

Een vijvercheck/consult is 7 dagen in de week mogelijk. Ons streven is binnen 2 werkdagen bij uw langs te komen

Ook kunt u er voor kiezen om een voorjaarscheck en een najaarscheck te nemen wilt u meer informatie hierover? Neem gerust contact           met ons op 06-12661427